2012. szeptember 11., kedd

A színek szimbolikus jelentése - Narancssárga

Színek - bárhová is nézünk, a színek minden pillanatban, mindenhol körülvesznek bennünket. Színek nélkül nem tudnánk létezni, a színektől szép a világ.  Minden szín szimbólumként is funkcionál, önálló jelentést hordoz. Ezek a jelentések  kultúrától, történelmi hagyományoktól függően különbözőek is lehetnek a világ egyes részein, azonban minden színnek vannak univerzális energiái, hatásai. A színek rezgések, amelyek kölcsönhatásba lépnek az ember saját rezgéseivel. Képeim elkészítésekor, amikor egy Személyes Festményen meditálok, gyakran a fő szín jelenik meg először, közvetítve az illető meghatározó energiáit, személyiségének fő vonásait. Előfordul, hogy elsőre nem értem, hogy miért éppen az a szín "töltődött le", ám amikor utána olvasok a szín jelentéseinek, mindig megértem az üzenetet...

NARANCSSÁRGA


A narancssárga ötvözi a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát. Általában az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot, a kreativitást, az elhatározottságot, a vonzerőt, a sikert, a bátorítást, és az izgatást fejezi ki. A szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, de nem olyan agresszív, mint a piros. A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást.

A vöröses-narancs kifejezi a vágyat, a szerelmi hevületet, az élvezetet, az uralmat, az agressziót és a vágyat a mozgásra. Az arany a presztízs érzését kelti, jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon. Mindig a magas minőséget szimbolizálja, a zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe. Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A buddhista szerzetesek ruhájának színeként a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása. Az aurában megjelenő narancs erős kreativitásra utal, az aranyba hajó narancssárga szín pedig életerős személyt mutat, aki jó önkontrollal rendelkezik, és mindig elvégzi kitűzött feladatait.


A narancs a második, a szakrális csakra színe, amely az ősi, soha ki nem haló érzelmek, a szexuális energiák, az alkotó erők, az érzékelés, öröm és a mozgás központja. A föld elemtől a vízhez léptünk, a szilárd folyékonnyá válik, a mozdulatlanság mozgássá alakul. Természeti eleme a víz, amelyből minden élőlény származik, és ami az asztrológiában az érzelmek területének felel meg. A második csakrán át lépünk kapcsolatba a természet egészét átszövő megtermékenyítő és befogadó energiákkal. Az emberekhez való viszonyunkat - főként a másik nemmel való kapcsolatunkat - nagymértékben a második csakra működése befolyásolja. 

Narancssárga megerősítés: "Testileg és lelkileg egészséges vagyok, és teljes mértékben élvezem az életet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése