2012. augusztus 22., szerda

Épülő Harmónia


Harmónia: összhang, összhatás, egybeilleszkedés, rend. Külső és belső béke. A görög mitológiában Harmonia a szépség, vidámság, a művészetek és az eszményi rend védője, az embereket összekötő szeretet és a polgári összefogás patrónusa.

Kedves barátnőm Személyes Festményének tervezésekor szinte azonnal tudtam, melyek lesznek a fő színei és motívumai. Halványsárga, halványlila, harmónia, nyugalom, puzzle, dominó – e szavak mentén indult az alkotás.

Barátnőm nyugodt, halk természetéhez tökéletesen illeszkednek a lila és a sárga szín halvány, pasztell árnyalatai, amelyeket a hétköznapokban is szívesen visel. A mindkét szín spirituális fejlődést, lelkesedést, erős eszméket jelent, a magasabb szellemi beállítottságúak, spirituális vonzódású emberek szeretik – ő éppen ilyen. Életének szerves része a jóga, a meditáció, a jó értelemben vett befelé fordulás. Ha még jobban a színek mélyére nézünk, a sárga és a lila – mint egymás komplementere, kiegészítő színe – személyiségének kettősségét is szimbolizálja. Az első pillantásra komolynak, keménynek, ridegnek tűnő felszín mély érzéseket, céltudatosságot, Erőt, és rengeteg humort takar – ezek így együtt pedig olyan kinccsé egészítik ki egymást, amely beragyogja környezetét!

Személyiségében a humor mellé játékosság, a nyugalom mellé pedig türelem, precizitás, és kitartás is párosul, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a kép tulajdonosa szívesen épít puzzle képeket, 2006-ban pedig a világhírű Dominó Nap magyar csapatának tagjaként vette ki a részét a világrekord megdöntésében. Ő tehát a szó szoros és átvitt értelmében is türelmesen illesztgeti egymáshoz a kirakós játék darabkáit, állítja egymás mögé a dominókat, míg végül minden részlet a helyére kerül, és az asztalon és az Életben egyaránt kirajzolódik a teljes kép, a Harmónia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése